Okuldaki Yeşil Gelecek

Okuldaki Yeşil Gelecek

13.06.2022 179

Projemiz Hakkında

Projemizde çevre ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında okulumuzu yeşillendirmeyi, tarım alanına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizle beraber okulumuzda arka bahçemizde bulunan toprak arazide bitki yetiştirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca bir kümes kurup, tavuk yetiştirmeyi planlıyoruz. Bir diğer etkinlik olarak da okulumuzun yanındaki dereye alabalık salınımı yapmayı amaçlıyoruz.

Faaliyetlerimizi sürdürürken öğrencilerimizden oluşan gruplar için bir tarım alanı oluşturacağız. Her sınıftan oluşan öğrenci grubumuz ürünlerin yetiştiriciliğini üstlenecek ve tavukların bakımından sorumlu olacak.

Sonrasında yetiştireceğimiz bitkilerden ve tavuk yumurtalarından elde edeceğimiz ürünleri öğrencilerimiz ile değerlendirerek okulumuz yemekhanesinde sunumlar yapacağız.

Okulumuzun web sayfasında yaptığımız etkinlikleri yayınlayıp sesimizi duyurmaya çalışacağız. Yaptığımız bütün etkinlikleri proje ortağımız okul ile yürütüp her aşamada deneyimlerimizi paylaşacağız.

 

Amaçlarımız

İklim değişikliği gezegenimizin karşı karşıya kaldığı en büyük tehditlerden biridir. Bu projemiz ile, bu tehdidin engellenmesine katkıda bulunmak adına "Biz de Varız!" sloganıyla dahil olmak istiyoruz. Çünkü; yarışı kazanmamız kolay olmayacak! Mücadeleyi kazanmak için; enerji kaynakları daha sürdürülebilir bir şekilde kullanılmalı ve en önemlisi ormansızlaşmayı tersine döndürme çabasında olmalıyız.

Bu bağlamda; çevre ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında okulumuzu yeşillendirmeyi, tarım alanına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Ayrıca bir kümes kurup, tavuk yetiştirmeyi planlıyoruz. Okulumuzun önündeki dereye alabalık salınımı yaparak alabalık popülasyonunun artmasına katkıda bulunmayı istiyoruz.

 

Proje Takvimimiz

Haziran->Tanışma Etkinliklerinin yapılması
-Tarım alanının hazırlanması
-Tohumların ekilmesi

Temmuz->Doğa sevgisi, Doğayı korumanın önemi, Çevre bilinci ile ilgili zoom toplantısı
-Yetişen ürünlerin toplanması

Ağustos-> Dereye alabalık yumurtası salınımı yapılması
-Yetişen ürünlerin toplanması

Eylül-> Kümeslerin kurulması,
-Ürünlerin toplanması
-Organik yemek yapımı

Ekim-> Küresel iklim değişikliği ile ilgili kitap okunması
-Farkındalık anketlerinin düzenlenmesi

Kasım-> Proje sürecini değerlendirme ve sonuçları izleme etkinliklerinin yapılması

 

Beklenen Sonuçlar

Öğrencilerin ekosistemin işleyişi konusunda farkındalık kazanmaları ve bunu iklim değişikliği ile ilişkilendirmeleri hedeflenmektedir.

Nesli tükenmekte olan canlılar, yerli tohum ve organik ürünler konusunda yerinde çalışmalar yaparak bilinçlenmeleri amaçlanmaktadır.

Öğrencilerin çevre bilinci ve sorumluluğunun gelişmesi; aynı zamanda iklim değişikliği ve küresel ısınmasının engellenmesine yönelik mücadeleye bir katkıda bulunmuş olarak projeyi tamamlamaları düşünülmektedir.